FAKRO Fusion international design competition - completed

Architecten ontwerpwedstrijd 2017 FUSION - wedstrijd is afgelopen

FAKRO start op 16 oktober 2017 met de achtste editie van de International Design Competition: FAKRO inspires - FUSION before & after. De ontwerpwedstrijd voor architecten loopt tot 20 februari 2018. Als architect krijgt u de opdracht om een donkere, vergeten ruimte onder het dak te transformeren naar een functioneel, licht en open interieur waarin FAKRO daglichtproducten toegepast zijn.

De wedstrijd is helaas afgelopen.

Donkere ruimtes onder het dak worden nog wel eens vergeten en niet gebruikt. Dat is natuurlijk zonde. Licht gaat weer een rol spelen en daar kunt u met uw ontwerp voor zorgen. Inspireer FAKRO met een uniek en innoverend ontwerp. Speel met de elementen licht en schaduw en breng uw gekozen ruimte opnieuw tot leven.

De opdracht

FAKRO internationale ontwerpwedstrijd architecten 2017Transformeer een bestaande, donkere en vergeten ruimte onder het dak naar een functioneel, open en licht interieur. Maak hierbij gebruik van FAKRO daglichtproducten en inspireer ons met nieuwe ideeën en toepassingen. Presenteer het geheel met een visueel ontwerp (foto's, renders, schetsen en/of andere visualisaties). Hieronder nog enkele details:

 • Gebruik alleen donkere en vergeten plekken in een bestaand gebouw en ontwerp hierin een functioneel interieur vol met natuurlijk daglicht, maak creatief gebruik van licht en schaduw in het interieurdesign.
 • Pas binnen het design/het project willekeurige daglichtproducten uit het FAKRO assortiment toe (dakramen, platdakramen, lichtkoepels, etc.) en creëer een ‘voor en na’ situatie van het ontworpen interieur. Laat duidelijk zien waar de FAKRO producten toegepast zijn.
 • Zorg ervoor dat (minimaal) 20% van de vloeroppervlakte binnen het gekozen interieur gebruikt wordt aan dakraamoppervlakte. Voorbeeld: vloeroppervlakte is 10 m², dan is 20% daarvan 2 m². Zorg er in dit geval dan voor dat de oppervlakte aan dakramen samen totaal minimaal 2 m² beslaat.
 • Presenteer het totale ontwerp van de renovatie/transformatie (voor en na) met foto’s, renders, visualisaties, schetsen, etc.

 

Voorwaarden aan ontwerp

 • Presenteer de gekozen ruimte met een voor en na beeld in de vorm van foto’s, renders, visualisaties, schetsen, etc. Het formaat van het ontwerp is A3 (300 dpi resolutie, maximaal 200 mb).
 • Graag bestanden aanleveren in een van de volgende bestandsformaten: pdf, jpg of tif.
 • Aantal visuele beelden van het ontwerp (sheets): minimaal 1, maximaal 4 (bestaat het ontwerp uit meerdere beelden, dan graag de aparte sheets nummeren – bijvoorbeeld 1/2 en 2/2).
   

Prijzen

Zodra de deadline voor deelname (20 februari 2018) is verstreken, gaat een vakjury alle inzendingen bekijken en beoordelen. Op 15 maart 2018 wordt hiervan de uitslag bekend gemaakt. De drie winnaars kunnen de volgende prijzen winnen:

 • 1ste plaats - € 5.000
 • 2de plaats - € 3.000
 • 3de plaats - € 2.000
   

Organisatie en media

Mede-organisator
FAKRO international design competition - bimobject mede-organisator

Mediapartner

Organisatie en media

 

Inspiratie winnaars 2016