FAKRO dakramen maken het helder

Het FAKRO dakraam maakt het helder

FAKRO garanties 10/20 jaar en levenslangDaglicht is een essentieel onderdeel van een gezonde woning. Het liefst willen we daar zo lang mogelijk zorgeloos van genieten. FAKRO biedt daarom producten van een robuuste en duurzame kwaliteit die 't mooiste licht in huis brengen. Daglichtoplossingen die met weinig onderhoud lang mee gaan. Dit is terug te zien in de jarenlange kwaliteitsgaranties.

*Bekijk hier de volledige garantievoorwaarden.

In de praktijk blijft een dakraam een gebruiksproduct. Het is onderdeel van een woning en daar wordt geleefd. En, willen we deze woningen in topconditie houden, dan is gepland onderhoud aan te bevelen. FAKRO's daglichtoplossingen worden ontworpen om jaar in jaar uit in regen en wind optimaal te presteren. Wat betekent dit voor het Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) van een gebouw? Dit brengen we graag voor u helder in kaart.

 

  

 

Onderhoudsvoordelen FAKRO dakramen

De prijs van een product gaat verder dan alleen het bedrag op het prijskaartje. Aspecten als montage- en onderhoudskosten spelen ook een rol. Oftewel; wat is de total cost of ownership? Hier houden we bij FAKRO rekening mee in het productieproces. Al onze producten ontwerpen we standaard onderhoudsvriendelijk, met het oog op zo min mogelijk kosten na aankoop. Dit ziet u bij FAKRO dakramen onder andere terug in:
 

  • Een hoogwaardige laklaag die weinig onderhoud nodig heeft
  • Een effectief openingsmechanisme met minder onderdelen, dus minder onderhoud
  • Een doelgericht ventilatierooster, zonder complexe elementen

 

Laklaag FAKRO dakramen

1. De beste laklaag

De laklaag bij FAKRO dakramen is van hoge kwaliteit en heeft weinig onderhoud nodig. Een standaard houten FAKRO dakraam is vacuüm geïmpregneerd en voorzien van twee lagen ecologisch verantwoorde acryllak. Het advies is om dit eens in de 5 jaar bij te werken. Betreft het een vochtige ruimte dan zijn hier extra onderhoudsarme dakramen voor. Deze ramen kunnen bij normaal gebruik een dakraam-leven-lang meegaan zonder enig onderhoud op dit vlak.
 Onderhoudsinterval: 5 jaar
Scharnieren smeren

2. Slim openingsmechanisme

Als onderdeel van een leefruimte hebben dakramen aardig wat te verduren. We zetten thuis graag het raam open. Een handeling die dag in, dag uit, veel vraagt van het openingsmechanisme. Voor dakramen is dit een kwetsbaar punt. Hoe meer onderdelen, hoe meer onderhoud, hoe meer kostbare tijd. Bij FAKRO houden we het openingsmechanisme op een slimme manier simpel. En dat merkt u. U bespaart al snel 10 minuten per smeerbeurt.


 

Onderhoudsinterval: 5 jaar
Ventilatierooster

3. Onderhoudsarme ventilatie

Frisse lucht is nodig voor gezond wonen. FAKRO dakramen staan bekend om de handgreep aan de onderzijde. En deze slimme oplossing zorgt voor meer dan alleen bedieningsgemak. Er is geen ingewikkelde constructie die het bedieningsmechanisme met het ventilatierooster combineert. Veel voorkomende problemen bij dit soort ventilatiekleppen, zoals beschadigd schuim of verstopte insectenfilters, komen bij FAKRO dakramen simpelweg niet voor. Dat scheelt al gauw 45 minuten in de onderhoudsbeurt.
 

Onderhoudsinterval: 5 jaar 


Naast deze voordelen zijn er nog meer punten die zorgen dat de total cost of ownership bij een FAKRO dakraam gunstig uitvalt. Dit kan u al snel een voordeel van € 200,- tot € 300,- per dakraam opleveren. Wij vertellen u hier graag meer over. Vraag vrijblijvend het complete plaatje bij ons op.

Meerjarig onderhoudsadvies dakramen

Om een product (of gebouw) in topconditie te houden is gepland onderhoud aan te bevelen. De MJOP speelt hier een centrale rol in. Hoe beter we een MJOP opstellen, hoe minder verassingen op lange termijn. Om een MJOP goed op te stellen, is het belangrijk te weten welk onderhoud nodig is om de prestaties van een product in topconditie te houden. Dit kan soms, afhankelijk van bijvoorbeeld de ligging, per gebouw verschillen. We hebben bij FAKRO inmiddels jarenlange ervaring op het gebied van dakramen. En helpen u dus graag met een specifiek onderhoudsadvies, inclusief een tijds- en kostenindicatie. Vraag dit vrijblijvend bij ons op.

 Vertel mij meer

Vul ons contactformulier hier in.

Uw adviseur

Voor woningcorporaties onderhoud in kaart | FAKROBart Peters
bart@fakronederland.nl
024 3978095