FAKRO staat voor duurzaamheid

Duurzame materialen en productie

We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus en willen bijdragen aan de verduurzaming van onze maatschappij en van de gebouwde omgeving in het bijzonder. FAKRO dakramen zijn daarom gemaakt van de beste, meest duurzame materialen die bovendien optimaal recyclebaar zijn. Voorzien van topkwaliteit glas en meervoudige kierdichting. Ze zijn daardoor geschikt om aan de allerhoogste eisen voor energiezuinig bouwen te voldoen. Daarnaast streven we naar zo duurzaam mogelijk productieprocessen. We beperken productieafval tot een minimum, richten ons op een steeds duurzamere energiehuishouding en streven naar zoveel mogelijk hergebruik. Houtafval uit onze productieprocessen wordt bijvoorbeeld ingezet voor de duurzame verwarming van alle gebouwen op onze eigen productielocatie.
 

Duurzame producten

FAKRO streeft naar zo duurzaam mogelijke productieprocessen en zet daarin telkens weer nieuwe stappen. Onze dakramen maken we met zoveel mogelijk duurzame materialen. Denk aan houten kozijnen die standaard voorzien zijn van het FSC-keurmerk en kunststof binnenprofielen gemaakt van gerecycled materiaal. Maar ook aan schapenwol als isolatiemateriaal en lakken op ecologische basis. Bovendien ontwerpt FAKRO dakramen die aan het einde van de levensduur eenvoudig kunnen worden gerecycled. Voor woningcorporaties biedt FAKRO op basis daarvan een totaaloplossing voor duurzame dakraamrenovatie: FAKRO Life Cycle Services.

FSC-keurmerk

Uiterst energiezuinige oplossingen

We willen bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Daarom ontwikkelen en produceren we dakramen met de hoogste energie-efficiëntie. De optimaal geïsoleerde FAKRO dakramen zijn verkrijgbaar met diverse soorten glas, tot vier lagen dik. Ze zijn daarmee bij uitstek geschikt voor het creëren van energiezuinige of energieneutrale ontwerpen. Tegelijkertijd zorgen regelbare ventilatieroosters voor een uitgekiende balans tussen warmte en ventilatie, waardoor een gezond binnenklimaat ontstaat. FAKRO ontwikkelde bovendien het warmste dakraam ter wereld zonder voorzetruit (FTT U8). Met een maximale zonopbrengst uit de lichtinval, optimale isolatie en minimale kans op koudebruggen is het de ideale oplossing voor toepassing in passiefbouw.  

Warmste dakraam van FAKRO - FTT U8 Thermo


FAKRO is winnaar van diverse design awards, waaronder de prestigieuze Red Dot Design Award (2016) voor het industriële design van het platdakraam. Ook organiseert FAKRO haar eigen International Design Competition en nodigt hiervoor architecten van over de hele wereld uit om deel te nemen.