FAKRO staat voor duurzaamheid

Duurzaamheid

Een van de belangrijkste doelen die FAKRO zichzelf stelt is om bij de ontwikkeling van alle producten de invloed ervan op de natuur in afweging te nemen. Daarom zijn FAKRO producten niet alleen energiebesparend en milieuvriendelijk, maar dragen ze tevens bij aan de bescherming van niet-duurzame natuurlijke rijkdommen. Dit is terug te vinden in kleine dingen, zoals het gebruik van schapenwol in de isolatie, maar ook de introductie van het FTT U8 passief dakraam.

 

Keurmerken

FSC keurmerkNagenoeg het hele FAKRO houten dakramen assortiment bezit het FSC-keurmerk. Het streven is zelfs om dat op alle dakramen door te voeren. Dit garandeert dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. FAKRO heeft bewust gekozen voor het FSC-keurmerk, omdat dit systeem zich kenmerkt door een hoge mate van transparantie, waardoor te allen tijde de herkomst van het hout te traceren is.

 

Recyclebaar materiaal

RecyclingDaarnaast wordt er veel gewerkt met gerecycled materiaal. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in de kunststof profielen. Voor binnenprofielen wordt standaard gerecycled PVC gebruikt. Daarnaast zijn de FAKRO producten zo ontworpen dat ze ook, na gebruik, makkelijk mee kunnen in het recyclingproces.

 

Energiebesparende producten

Het energieverbruik van producten zelf speelt ook een belangrijke rol. Bij ons als producent ligt de verantwoording om producten te ontwikkelen die de hoogste standaard in energie-efficiëntie bieden. Zodat ook na installatie de belasting op natuurlijke bronnen zo laag mogelijk ligt. Dit doen we door natuurlijke duurzame bronnen, zoals zonlicht, voor de bewoner te laten werken.

 

  • De dakramen van FAKRO

Warmste dakraamIn de winter zorgen energiezuinige dakramen voor voldoende warmte energiebesparing. Doordat ze zonnestralen toelaten in de ruimte, maar geen warmte weg laten vloeien naar buiten, ontstaat een behaaglijk binnenklimaat. Het passiefhuis dakraam FTT U8 Thermo heeft een U-waarde 0,58 W/m2K in combinatie met het extra isolerende EHV-PT Thermo gootstuk. Hiermee is dit dakraam het warmste dakraam op de markt zonder extra voorzetruit.

 

  • Greenworks selectie

Green works selectieHet FTP-V U3 en het FTT U6 dakraam zijn in de Raab Karcher Greenworks selectie opgenomen. Raab Karcher heeft uit zijn brede productassortiment enkele producten geselecteerd die de hoogste standaard bieden in energiebesparend bouwen.

"Bij de samenstelling van het assortiment Greenworks producten is zorgvuldig gekeken naar de duurzame kenmerken van een product, de koers die de overheid vaart op het gebied van duurzaamheid en naar de milieuprestaties van het product. Van het onttrekken van grondstoffen aan de natuur tot en met de verwerking van afval na de sloop van een gebouw." bron: www.raabkarchergreenworks.nl