Smart Home in FAKRO showroom

Ervaar het Smart Home principe in de FAKRO showroom

FAKRO heeft haar showroom ingericht volgens het Smart Home principe. Hiervoor is de dakramenleverancier onder andere een samenwerking aangegaan met Fibaro, een leverancier van Z-Wave producten voor Smart Homes. Bezoekers van de FAKRO showroom kunnen zo eigenhandig ervaren hoe diverse elektrische producten, zoals dakramen of zonwering, via een draadloos systeem met elkaar kunnen communiceren.
 

Centrale verbinding via gateway

Om alle elektrische producten met elkaar te laten communiceren is een gateway (van bijvoorbeeld Fibaro of een andere leverancier) nodig. Een gateway is een centrale computer die alle informatie van een woning via sensoren en internetverbinding verzamelt. De gateway zet deze informatie om naar acties om zo de gewenste omstandigheden in en om een woning te creëren. 
 

Smart Home in de showroom

Om het Smart Home principe goed te laten zien aan bezoekers van de FAKRO showroom, heeft FAKRO een aantal scenario’s in de gateway voorgeprogrammeerd. Zo is er een scenario waarbij de zonwering automatisch sluit, omdat er teveel zonlicht binnenvalt. En het dakraam sluit, omdat er neerslag valt. In een ander scenario is er teveel CO₂ in de woning aanwezig, waarna de gateway een signaal stuurt naar het dakraam om open te gaan om te ventileren. Naast deze scenario’s hebben bezoekers ook de mogelijkheid om zelf alle producten aan te sturen via een afstandsbediening of tablet, om zo echt te ervaren hoe een Smart Home aangestuurd kan worden. 

Training voor FAKRO Specialisten

Nu er steeds meer vraag is naar Smart Homes, vindt FAKRO het belangrijk dat haar Specialisten goed op de hoogte zijn van het systeem. Daarom zijn er al enkele trainingen geweest over het Smart Home principe en wat de mogelijkheden zijn. Deze trainingen zijn gericht op het gebruik van de Fibaro gateway en de mogelijkheden ervan met FAKRO producten in Smart Homes. De vakmannen én vrouwen leerden tijdens de training onder andere hoe zij de gateway konden instellen en hoe de producten van FAKRO hieraan gekoppeld konden worden.  
 

Praktisch voor eigen gebruik

Praktisch voor eigen gebruikDe Smart Home oplossingen in de showroom zijn niet alleen interessant voor de bezoekers, het is ook zeer nuttig voor FAKRO zelf. Zo is er verlichting die werkt op bewegingssensoren en ook aan te sturen is via een smartphone of tablet. Ook het aanzetten van het koffiezetapparaat op afstand is mogelijk, zodat de koffie warm is wanneer bezoekers van de showroom binnen komen. Daarnaast is er een knop aanwezig die ervoor zorgt dat alle instellingen terug gebracht worden naar een basissituatie.
 

Meer informatie

Meer weten over de toepassing van FAKRO producten in een Smart Home? Klik op de knop hieronder.