Duurzame ambities FAKRO

Duurzame ambities

Als innovatieve producent van daglichtoplossingen wil FAKRO actief bijdragen aan een betere wereld. Onze dakramen zijn daarom gemaakt van de beste, meest duurzame materialen en zijn bovendien optimaal recyclebaar. Daarnaast streven we naar zo duurzaam mogelijke productieprocessen. We beperken productieafval tot een minimum, richten ons op een milieu verantwoorde energiehuishouding en hergebruiken materialen waar mogelijk. Kiezen voor 't mooiste licht van FAKRO betekent samen met FAKRO werken aan een duurzame toekomst.

 

“Wij willen ’t mooiste licht van vandaag én morgen creëren. We combineren daarom design, lichtbeleving en comfort binnenshuis met duurzame materialen en productieprocessen.” 

Theo Peters, directeur FAKRO Nederland

 

Natuurlijke materialen en recycling

Nagenoeg al onze houten kozijnen zijn standaard voorzien van het FSC-keurmerk en onze kunststof binnenprofielen bestaan uit gerecycled materiaal. We gebruiken schapenwol als isolatiemateriaal en onze lakken zijn milieuvriendelijk en op waterbasis. FAKRO dakramen zijn zo ontworpen, dat deze aan het einde van de levensduur eenvoudig kunnen worden gerecycled en gebruikt voor de productie van nieuwe FAKRO dakramen. Ze zijn hierdoor van blijvende waarde.

 

FAKRO - onze duurzame ambities

 

Duurzame uitbreiding voor nog meer opslag

Begin dit jaar hebben we ons magazijn uitgebreid met ruim 600 vierkante meter om nog meer producten op voorraad te leggen. Zo kunnen we onze klanten nog sneller van dienst zijn. Met de nieuwe scanoplossing die we dit jaar gaan integreren, zorgen we er nog beter voor dat we per order de juiste producten uitleveren. Wij willen ’t mooiste licht van vandaag én morgen creëren. Daarom hebben we ongeveer 100 pv-panelen op het dak van het nieuwe magazijn geplaatst. Die voorzien ons kantoor en magazijn dagelijks van meer dan voldoende stroom.

Energiezuinige daglichtoplossingen

Onze optimaal geïsoleerde dakramen zijn verkrijgbaar met diverse soorten glas, tot vier lagen dik. Ze zijn daarmee bij uitstek geschikt voor het creëren van energiezuinige of energieneutrale ontwerpen. De regelbare ventilatieroosters zorgen voor een uitgekiende balans tussen warmte en ventilatie, waardoor een gezond binnenklimaat ontstaat.

 

FAKRO warmste dakraam ter wereld

Het warmste dakraam ter wereld

FAKRO ontwikkelde het warmste dakraam ter wereld zonder voorzetruit (FTT U8). Met een maximale zonopbrengst uit de lichtinval, optimale isolatie en minimale kans op koudebruggen is het de ideale oplossing voor toepassing in passiefbouw.

Lees meer »

 

Elektrische aansturing op zonne-energie FAKRO

Aansturing op zonne-energie

Regel het klimaat in huis op natuurlijke wijze met FAKRO's buitenzonwering op zonne-energie. Deze buitenzonwering maakt gebruik van de kracht van de zon en is voorzien van de mogelijkheid om in de winter zonnewarmte binnen te halen en in de zomer te weren.

Lees meer »

 

FAKRO PV aansluiting dakraam

Naadloze dakraamintegratie in pv-panelen

Combineer eenvoudig energiebesparende oplossingen met daglicht en een gezond binnenklimaat. FAKRO creëerde als een van de eerste een speciaal gootstuk om dakramen naadloos op pv-panelen aan te sluiten.

Lees meer »

 

Duurzaamheid in de praktijk

Waardebehoud van bestaande woningen en het bouwen van nieuwe woningen vormen een grotere uitdaging dan ooit. Bouwen, renoveren en onderhouden moet duurzaam, energie-efficiënt en circulair zijn. En passen binnen meerjarenplannen en beschikbare budgetten. FAKRO ontwikkelt daarom duurzame daglichtoplossingen met een hoge kwaliteit, minimaal onderhoud en beheersbare kosten. Oplossingen die direct in de praktijk zijn toe te passen.

 

Groevenbeek Noord nul-op-de-meter

Nul-op-de-meter woonwijk Groevenbeek Noord

Geen energierekening aan het einde van het jaar? In Groevenbeek Noord is het mogelijk! Deze unieke energieneutrale woonwijk...
 

Lees meer

De bestaande wijk van morgen

De bestaande wijk van morgen 

Dat de term 'passiefhuis' ook prima toegepast kan worden bij bestaande bouw, wordt getoond in dit renovatieproject in Kerkrade.
 

Lees meer

Biologisch woonhuis

Veel natuurlijk licht in biologisch woonhuis

In het noorden van Amsterdam is een bijzonder houten woonhuis gebouwd. Het huis bestaat vrijwel volledig uit biobased materialen...
 

Lees meer