FAKRO solar screen VMZ voor gevel ramen

VMZ Solar screens

FAKRO solar screen VMZ voor gevel ramenBuitenzonwering voor gevelkozijnen en ramen

Maak optimaal gebruik van de kracht van de zon met de VMZ Solar screens van FAKRO. Het zonnepaneel aan de buitenzijde van de screen zorgt voor voldoende zonne-energie om deze elektrisch te kunnen bedienen. Het is dé ideale oplossing voor gevelkozijnen en ramen om de opwarming van uw woonruimte tegen te gaan tijdens de warme (zomer)maanden.

Optimale bescherming tegen de warmte
Een zonwering biedt effectieve bescherming tegen overmatige warmte van de zon. Ze worden op de buitenkant op de gevel of het kozijn gemonteerd. De stof absorbeert de zonnestralen, waardoor de warmte niet bij het glas komt en oververhitting van de woonruimte wordt voorkomen. Door de smalle zijgeleiding van de screens is er geen verlies van effectief glasoppervlak en geniet u optimaal van het binnenvallende daglicht. Screens beschermen tot acht keer effectiever tegen binnenkomende warmte dan binnenzonwering. Dit zorgt voor een lagere temperatuur in uw woonruimte, wat heerlijk is in de zomer! En u kunt profiteren van zonnewarmte in de winter.
 

    

 

Foto's

 

Voordelen screens op zonne-energie

  • Geen netstroomaansluiting nodig
  • Eenvoudig te installeren
  • Modern alternatief op traditionele rolluik
  • Ruim assortiment stoffen en kleuren
  • Groot bedieningsgemak
     

Goede lichtverdeling

Screens zorgen voor een goede lichtverdeling in huis en bijvoorbeeld ook op de (thuis)werkplek. Het daglicht wordt mooi verspreid en het voorkomt lichtreflectie of verblinding. Het draagt bij aan een beter leefcomfort, zeker wanneer u achter een computer of ander scherm werkt.
 

Minder energieverbruik

Screens zorgen voor het tegengaan van opwarming van de woning, waardoor er minder behoefte is aan koeling via een airconditioning. Door gebruik van een buitenzonwering vermindert u uw energieverbruik aanzienlijk. En het vermindert ook de CO²-uitstoot. Bijkomend voordeel is dat de VMZ solar screens werken op zonne-energie en geen netstroom nodig hebben. Zo bespaart u nog meer op uw energiekosten.

 

Inspiratievideo

 

 

Kleurgroep 1 | 10% lichtdoorlatend

Kleurgroep 1 | 10% lichtdoorlatend
Beschikbaar in 4 kleuren (stof met 10% transparantie)
In buitenzonweringen met deze stof en waarbijde breedte groter is dan 2100 mm en de hoogte groter dan 1950 mm, bestaat de screen uit twee stukken die verbonden worden in het midden van de zonwering (horizontaal gelaste verbinding).

 

 

 

Kleurgroep 2 | 1% lichtdoorlatend

Kleurgroep 2 | 1% lichtdoorlatend
Beschikbaar in 2 kleuren (stof met 1% transparantie)
Bij buitenzonweringen met 1% transparantie die breder zijn dan 2400 mm en hoger dan 2350 mm bestaat de screen uit twee delen die in het midden met mekaar worden verbonden (horizontaal gelaste verbinding)..

 

Kleurgroep 3A | 4% lichtdoorlatend

Kleurgroep 3A | 4% lichtdoorlatend
Beschikbaar in 16 kleuren (stof met 4% transparantie)

 

Kleurgroep 3B | 0% lichtdoorlatend

Kleurgroep 3B | 0% lichtdoorlatend
Beschikbaar in 5 kleuren (stof met 0% transparantie)

De buitenzonwering met screen 096 heeft beperkte afmetingen.

 

Bij verandering van de buitentemperatuur of na een periode zonder gebruik van de zonwering, kan de stof licht golvend zijn. Eenmaal terug uitgerold en na een korte tijd wordt het stof opnieuw vlak. De kleuren van de stof en in deze folder kunnen verschillen van die in de werkelijkheid. Vraag een staal bij uw dealer.
 

Technische details

Profielen
De VMZ screens zijn uitgerust met aluminium zijprofielen. Deze profielen zijn verkrijgbaar in de breedtemaat 35 mm en dieptematen 55 of 70 mm. De bovenste cassette is, afhankelijk van de afmetingen van de zonwering en de stof, 85 mm of 100 mm diep.


Kleuren en materialen
De aluminium profi elen van de buitenzonweringen zijn verkrijgbaar in alle classic RAL-kleuren. De PVC beschermdoppen zijn verkrijgbaar in vier standaard RAL-kleuren: 9010 (wit), 7022 (grijs), 9005 (zwart) en 8003 (bruin). Verder heeft u de keuze uit 27 stoffen in vier verschillende stofdiktes (transparantie): 0%, 1%, 4% en 10%. De stofdikte met 0% transparantie laat nagenoeg geen daglicht door en bij 10% transparantie komt er voldoende daglicht binnen.


Afmetingen
Breedte: min. 645 mm tot max. 4000 mm
Hoogte: min. 400 mm tot max. 2700 mm of max. 3500 mm (als de breedte niet groter is dan 3000 mm)