FAKRO - waar zit het verschil?

Waarom een FAKRO dakraam?

FAKRO dakramen zijn ontwikkeld om het hart van een ruimte te vormen, of het nu een enkel dakraam is of gecombineerd. Onze dakramen bieden een perfecte harmonie tussen stijl, duurzaamheid, veiligheid en comfort. U bent verzekerd van een product dat nog jaren meegaat, zodat u zorgeloos kunt genieten.

Hier zit het verschil
FAKRO is sterk innovatiegericht. De ontwerpen van onze producten spelen in op veranderende woonomstandigheden en voldoen aan alle normen en (comfort)eisen de er over de hele wereld zijn. Precies deze flexibiliteit maakt FAKRO uniek. Wat FAKRO verder uniek maakt vindt u hieronder.

 

LICHT - energie

Veel natuurlijk daglicht - FAKRO

Veel natuurlijk licht
Het ontwerp van de FAKRO dakramen zorgt voor een grote hoeveelheid lichtinval in de kamer. Onze dakramen behoren zelfs tot de dakramen met de meeste lichtinval op de dakramenmarkt. De speciaal ontworpen profielen van het kozijn en de raamvleugel, alsook het strak weggewerkte ventilatierooster in het kozijn in de bovendorpel, creëren een hoge hoeveelheid natuurlijke lichtinval.

hoge energiebesparing

Hoogste niveau van energiebesparing
Het grote onderscheid van FAKRO dakramen is het lage warmteverlies. Onze dakramen voor passiefhuis zonder ventilatieroosters en met 4-voudig beglazing hebben een U-waarde van 0,58 W/m²K. Hiermee zijn zij de meest energiezuinige van de markt zonder een extra voorzetruit. Zelfs onze standaard tuimeldakramen bevatten een uitstekende isolatie ten opzichte van andere merken op de dakramenmarkt, op het gebied van isolatie.

 

LUCHT - ventilatie

ventilatierooster voor frisse lucht

Altijd frisse lucht via het geïntegreerde ventilatierooster
Ventilatieroosters van FAKRO zorgen voor een continue toevoer van verse lucht voor een gezond en prettig leefklimaat. Zo is het V40P ventilatierooster weggewerkt in de bovendorpel van het kozijn en zorgt het automatisch voor een gezonde stroom van luchtcirculatie bij een verschil in luchtdruk. Het levert een optimale balans in verse lucht, ongeacht de weersomstandigheden.

Natuurlijke ventilatie
U heeft de mogelijkheid om de handgreep aan de onderzijde van het dakraam in één van de twee verschillende openingsstanden te zetten. Zo ventileert u op eenvoudige en natuurlijke wijze uw woonruimte. 

Kindveilige kierstand
FAKRO houten tuimeldakramen beschikken over een kindveilige kierstand, een speciale vergrendeling die is aangebracht in het bovenste gedeelte van het dakraam. Dankzij deze vergrendeling kan een kind het raam niet verder openzetten, maar wordt uw ruimte wel geventileerd.

 

COMFORT - kwaliteit

Waarom een FAKRO dakraam?

FSC®  keurmerk
FAKRO dakramen worden gefabriceerd van hoogwaardig grenenhout. Het is het visuele bewijs van de kwaliteit van onze dakramen. Nagenoeg het gehele FAKRO assortiment houten dakraam is voorzien van het FSC® keurmerk. Dit hout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. FAKRO heeft bewust gekozen voor het FSC® keurmerk, omdat de herkomst van het hout altijd te traceren is. 

anti-condens

Speciale dakramen voor vochtige ruimtes
Voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers of keukens, heeft FAKRO dakramen ontwikkeld in drie verschilende uitvoeringen: 

  • dakramen van grenenhout met een polyurethaancoating, 
  • dakramen van wit kunststof of
  • dakramen van kunststof in grenenlook.

Hierdoor heeft u de keuze om het dakraam te matchen aan het interieur van uw woonruimte. Kunststof dakramen bezitten daarbij het hoogste prestatieniveau Klasse A volgens EN12608 en worden daarbij standaard gefabriceerd uit gerecycled PVC. Zo belasten we de natuur minder.

aangenaam binnenklimaat

Warme glasafstandhouder
Veel dakramen gebruiken metalen afstandhouders om de ruiten te scheiden. Hierdoor ontstaat een 'koude brug' in het glaspakket, dit kan leiden tot condensatie in het dakraam. FAKRO gebruikt enkel 'warme' afstandhouders. Deze zijn extra geïsoleerd en zorgen ervoor dat dit veelvoorkomende probleem niet optreedt in onze producten.

Waarom een FAKRO dakraam?

Snelle montage
Eén beugel biedt u de mogelijkheid het dakraam in te bouwen op drie verschillende dieptes. Bij de toepassing op panlatten heeft u het voordeel dat u het dakraam opzij kunt schuiven en het zo kunt aanpassen aan de dakpannenverdeling. Dit maakt het afslijpen van de dakpannen in veel gevallen overbodig. Daarnaast kiest u met FAKRO, dankzij de handgreep aan de onderzijde, voor een hoger, in plaats van breder, dakraam. De daglichtopbrengst is gelijk, maar de montagetijd korter, omdat er geen aanpassing gedaan hoeft te worden in de raveling.

 

VEILIGHEID - inbraakwerend

topSafe systeem - veiligheid

Hoge veiligheid
FAKRO’s topSafe®-systeem maakt van uw FAKRO dakraam een uitzonderlijk veilig product. In tegenstelling tot dakramen waarbij, met een simpele trap tegen het glas aan de buitenzijde, het dakraam open schiet, zorgt het topSafe®-systeem voor extra versterking in de scharnieren en de sluiting. Dit voorkomt dat het kozijn gemakkelijk open gebroken kan worden. De Europese norm voor veiligheidsclassificatie EN13049 toont voor elke fabrikant hoe sterk de dakramen zijn. FAKRO dakramen bezitten klasse 3, waarmee haar dakramen als veilig bestempeld kunnen worden.

Politiekeurmerk Veilig Wonen
Naast ons standaard assortiment, is er ook een dakraam ontwikkeld die tegemoet komt aan de alsmaar strengere eisen voor veiligheid: het dakraam met Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit dakraam heeft naast de topSafe constructie een afsluitbare handgreep en een beveiligingssysteem tegen demontage van het glas.

 

GARANTIE

Onze service houdt niet op als het product verkocht is. Wij garanderen de kwaliteit van onze producten en om dit aan u te bewijzen, geven wij langdurige fabrieksgaranties op onze producten. Vraag naar onze volledige garantievoorwaarden of bekijk de garanties op onze website.

We zijn zeker van de KWALITEIT van onze producten, daarom bieden we lange garanties:FAKRO levert lange garanties op haar producten
* De garantie op beglazing geldt voor FAKRO dakramen gekocht na 01.01.2005. De garantie op scharnieren geldt voor FAKRO tuimeldakramen gekocht na 01.07.2011 met uitzondering van dakraamtypen FTT, FD_ en FY_. Om in aanmerking te komen voor 20 jaar garantie is het noodzakelijk dat u het 'aanvraagformulier 20 jaar garantie' invult (zie link hieronder).