Informatie voor woningcorporaties - FAKRO de bewuste keuze

FAKRO - een bewuste keuze

FAKRO staat al jaren hoog aangeschreven, zowel bij installateurs als bij consumenten. Dat hebben we te danken aan onze andere kijk op dakramen. Onze ontwerpen spelen in op veranderende woonomstandigheden en voldoen aan alle normen en comforteisen. Precies deze flexibiliteit maakt FAKRO zo uniek. Wat kunt u verwachten van een FAKRO product?
 

Energiezuinige dakramen

Dankzij hoogwaardige beglazing en een meervoudig kierdichtigssysteem behoren FAKRO dakramen tot de meest energiezuinige ter wereld. Daarnaast bezit de beglazing van FAKRO dakramen een coating met lage emissiviteit. In de winter zorgen deze energiezuinige dakramen voor voldoende warmte en energiebesparing. Ze laten zonnestralen toe in de ruimte, maar laten geen warmte wegvloeien naar buiten. Zo ontstaat er een behaaglijk binnenklimaat. In de zomer beperken de dakramen juist de opwarming van de binnenruimte.

FAKRO - de bewuste keuze | Energiezuinige dakramen

 

Natuurlijke ventilatie

Door natuurlijke ventilatie komt er continu verse lucht binnen. Te weinig ventileren kan gezondheidsklachten veroorzaken, doordat vocht en vervuilende stoffen ophopen. Dankzij het in FAKRO dakramen geïntegreerde ventilatierooster wordt een efficiënte ventilatie gerealiseerd. Het continu regelbare rooster, dat geïntegreerd is in het bovenste deel van het dakraam, doseert optimaal de verse luchttoevoer naar de binnenruimte en vermindert afkoeling tijdens koude dagen of bij sterke windstoten.

Ventilatierooster type V60 biedt een maximale ventilatiecapaciteit tot wel 13,2 l/s bij 1Pa. Nog meer ventilatiecapaciteit (tot wel 33,3 l/s bij type PLUTA 27 - 134 cm) is ook mogelijk. Speciaal voor deze projecten heeft FAKRO samen met BUVA het dakraam met SusStream module ontwikkeld. Een combinatie van een FAKRO dakraam met een BUVA SusStream ventilatierooster in één systeem, voor maximale lichtinval, een zeer hoge ventilatiecapaciteit en goede geluidswering

FAKRO - de bewuste keuze | natuurlijke ventilatie

 

Functioneel en veilig

FAKRO heeft bewust de handgreep aan de onderzijde van het dakraam geplaatst. Hierdoor kan het dakraam hoger in het dak gemonteerd worden. Dit zorgt voor meer lichtinval en extra bedieningsgemak.

FAKRO dakramen bevatten veel eigenschappen en functies, zoals diverse afmetingen, maatwerk en openingswijzen (handgreep of elektrisch op afstand). Zo kan elk dakraam worden afgestemd op de individuele behoeften van de klant. FAKRO vindt veiligheid belangrijk en heeft daarom een slimme oplossing voor dakramen ontwikkeld: het topSafe-systeem. Dit systeem helpt voorkomen dat het hout scheurt bij poging tot forceren, de scharneren worden losgerukt en dat de raamvleugel kan worden ingetrapt. Samen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen zijn FAKRO dakramen daarom extra veilig en beter bestand tegen een mogelijke inbraak.

FAKRO onderhandgreep voor dakramen

 

Onderhoudsvriendelijk

Voor projecten waar weinig tot geen onderhoud wenselijk is, heeft FAKRO een ruime selectie aan onderhoudsvriendelijke dakramen. Zo zijn er PVC dakramen, die gemaakt zijn van een aluminium-kunststof constructie. Deze dakramen bevatten een PVC-meerkamerprofiel met metalen verstevigingselementen die geen vocht absorberen, duurzaam zijn en bestand tegen corrosie. Ze zijn uitstekend geschikt voor ruimten waar langdurig vocht aanwezig is, zoals badkamers en keukens. Daarnaast zijn er ook nog houten dakramen, voorzien van een drievoudige vochtbestendige, witte polyuretheaanlaklaag, die uitstekend geschikt zijn voor plaatsing in vochtige ruimten.

 

Milieuvriendelijk

Eén van de belangrijkste doelen die FAKRO zichzelf stelt is om bij de ontwikkeling van alle producten de invloed ervan op de natuur in afweging te nemen. Daarom zijn FAKRO producten niet alleen energiebesparend en milieuvriendelijk, maar dragen ze ook bij aan de bescherming van niet-duurzame natuurlijke rijkdommen. Dit is terug te vinden in kleine dingen, zoals het gebruik van schapenwol als isolatiemateriaal, maar ook in de introductie van het FTT U8 passiefhuis dakraam.

FSC® gecertificeerd
FAKRO dakramen worden geproduceerd met zorg voor de natuur; nagenoeg het hele houten dakramenassortiment bezit het FSC®-keurmerk. Dit garandeert dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

FAKRO de bewuste keuze - milieuvriendelijk


Isoleren met schapenwol
Om een goede thermische isolatie te garanderen, gebruikt FAKRO natuurlijke en speciaal geïmpregneerde schapenwol. Een
ecologisch product dat met de juiste dichtheid en hoge elasticiteit perfect de gaten rondom het dakraam opvult om een woning of
gebouw goed te isoleren en dat bespaart energie.

Gerecycled kunststof
FAKRO werkt veel met gerecycled materiaal. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in de profielen van de kunststof dakramen. Deze binnenprofielen worden standaard gemaakt van gerecycled PVC. Daarnaast zijn de FAKRO producten zo ontworpen dat ze ook, na gebruik, makkelijk mee kunnen in het recyclingproces.

Afvalmanagement tijdens productie
FAKRO streeft ernaar om zo min mogelijk afval te produceren. Het afval dat wel ontstaat, wordt zoveel mogelijk gerecycled. Zo wordt het houtafval, dat tijdens het productieproces ontstaat, gebruikt voor milieuvriendelijke doeleinden, zoals het verwarmen van alle gebouwen op het FAKRO terrein.