FAKRO maakt winnaar bekend IDC 2015

International Design Competition - winnaars 2015

De 2015 editie van de International Design Competition ging van start onder het motto: „FAKRO inspires - space for new visions"

De deelnemers werden gevraagd een innovatieve ruimte te ontwerpen. De nadruk lag op het creëren van een origineel en tijdloos concept, waarbij natuurlijk daglicht en duurzaamheid centraal stonden. De project inzendingen dienden gebruik te maken van producten uit het FAKRO assortiment (dakramen,platdakramen, zoldertrappen en accessoires voor ramen).Daarnaast was de uitvoerbaarheid dit jaar ook een belangrijk criterium.

Beoordelingscriteria:

  • Functioneel en uitvoerbaar concept
  • Duurzaam en één met de omgeving
  • Daglicht staat centraal
  • Bevat FAKRO producten

 

Na een zorgvuldige selectie zijn de volgende winnaars gekozen:

James Furzer - 1e plaats 2015

1e plaats: James Furzer - Homes for the Homeless

Groot-Britannie 5 000 EUR

Bekijk inzending

Het project "Homes for the Homeless" is ontstaan vanuit de gedachte dat men er niet voor kiest om dakloos te zijn. James Furzer ontwierp 'pods' die aan de muren van steden bevestigd kunnen worden om zo een veilige en warme plek te bieden aan de daklozen van de stad.

 

Team Hope - tweede plaats IDC 2015

2e plaats: Team HOPE - Fashion House

Polen 3 000 EUR

Bekijk inzending

'Fashion House ' is een gebouw gepland op de hoek van een drukke straat in Nova Huta ( Krakau). Het voornemen is om de wijk, gebouwd tijdens de communistische periode, een culturele ruimte te bieden. In het ontwerp is op orginele manier een combinatie gemaakt van verschillende daglichtproducten.

Adam Phillip - 3e plaats 2015

3e plaats: Adam Phillips Kerechanin - AK870125

Verenigde Staten 2 000 EUR

Bekijk inzending

Self sustaining micro homes worden een steeds relevanter onderdeel van deze wereld en Adam Phillips toont met AK870125 een wel doordachte oplossing. In deze high -performance container vind je alles wat je nodig hebt in een cirulaire maatschappij.

 

Eervolle vermeldingen:

Carlos Gonzalez del Mazo (Spanje) - Eating under the sky

Bumjin Kim (Verenigde Staten) - Aqualift

Sara Safin Esfahani (Iran) - 1370sasa

Anna Ślimak en Monika Gitner (Polen) - Green Hill