Verbeter jouw gezondheid met ’t mooiste licht

Verbeter jouw gezondheid met 't mooiste licht

Wat doet ’t mooiste licht met je? Zorgt het alleen voor een mooiere ruimte en een betere sfeer of heeft het ook andere voordelen? Het belang van daglicht is groter dan de meeste mensen denken. Lees meer over welke effecten het heeft op jouw gezondheid.

 

Daglicht is belangrijk!

Daglicht is een van de belangrijkste factoren voor het welzijn van de mens. Zoals bij het vorige ’t mooiste licht feit al te lezen was, zorgt het voor een hogere productiviteit en tevredenheid, stuurt het ons biologisch ritme en verbetert het de slaapkwaliteit. Het is dus geen hogere wiskunde om te zeggen dat een voortdurend gebrek aan daglicht gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

FAKRO 't mooiste licht fact - verbeter jouw gezondheid met 't mooiste lichtLicht zorgt er voor dat wij als mensen energie hebben, en dan niet kunstlicht maar zonlicht. Dit komt omdat zonlicht iets bevat wat kunstlicht niet heeft, Uv-straling. Er moet natuurlijk wel gelet worden op de hoeveelheid en de intensiteit van de Uv-straling, teveel straling kan namelijk ook negatieve gevolgen hebben. Ondanks dat het negatieve gevolgen kan hebben is het wel iets dat voor de mens echt een noodzaak is. Zo maakt het lichaam door zonlicht zowel vitamine D als vitamine D3 aan. Deze vitamines zorgen ervoor dat ons lichaam calcium en fosfor uit voeding opneemt, dat is nodig voor sterke botten en tanden. Daarnaast is het goed voor het functioneren van de spieren en de weerstand.

 

Beperk de stress in je leven

Wanneer je teveel tijd doorbrengt in ruimtes zonder voldoende of hFAKRO 't mooiste licht fact - verbeter jouw gezondheid met 't mooiste lichtelemaal geen daglicht, is de kans groot dat je veel in contact komt met kunstlicht. De lichtsterkte van kunstlicht is vaak wel vijf of zes keer minder dan de sterkte van daglicht. Door deze lage lichtintensiteit gaat de productie van het slaaphormoon overdag gewoon door, waardoor de slaapkwaliteit 's nachts dus minder is. Daarnaast zorgt een hoge intensiteit kunstlicht voor de toename van het stresshormoon. Zorg er dus voor dat je voldoende tijd in ’t mooiste licht doorbrengt, want het hedendaagse leven is al stressvol genoeg!

Kijk voor inspiratie op het gebied van daglichtoplossingen op www.hetmooistelicht.nl

't Mooiste licht met dakramen van FAKRO

We brengen veel van onze tijd binnen door, zowel op thuis als op het werk. Het belang van daglicht, ’t mooiste licht, op deze plekken is groot. Door voldoende daglicht ontstaat er een gezonde leefomgeving en beperkt het de stress in jouw dagelijks leven. Met de tuimeldakramen met politiekeurmerk Veilig Wonen van FAKRO zorg je naast voldoende daglicht ook nog eens voor extra veiligheid. Je creëert dan dus een gezonde en veilige leefomgeving.

 

 

Bronnen:
https://www.plusonline.nl/slapen/licht-tegen-depressie-en-slapeloosheid
http://lichttherapieblog.nl/gebrek-aan-daglicht-kan-leiden-tot-depressie/
https://kennisbank.coltinfo.nl/blog/bid/79799/Het-effect-van-daglicht-op-de-gezondheid