FAKRO innovatie

Innovatie

FAKRO patenten en patentaanvragenCreativiteit verandert de wereld

Innovatie is de kern van alle FAKRO research en development. Bij het moderne R&D centrum in Polen zijn ze altijd op zoek naar het ontwikkelen van unieke producten en innovatieve oplossingen. Naast het topSafe systeem, zijn er nog andere leidende ontwikkelingen vervaardigd zoals het preSelect® uitzet-tuimeldakraam en het proSky® dakraam met verhoogde tuimelas. Innovatie is een van de belangrijkste pijlers van het bedrijf. Als resultaat heeft FAKRO al meer dan 100 patenten en patentaanvragen.

 

preSelect dakraam

Het nieuwe generatie preSelect dakraam biedt twee specifieke manier om het dakraam te openen. Het dakraam is te gebruiken als een uitzetdakraam en een tuimeldakraam, beide met complete stabiliteit en verbeterde veiligheid. Omzetten gaat gemakkelijk en snel door gebruik van de preSelect schakelaar in het kozijn. Dit activeert het unieke systeem en zorgt ervoor dat beide functies los van elkaar functioneren.
 

FAKRO preSelect uitzet-tuimeldakraam
FAKRO preSelect schuifschakelaar

FAKRO uitzet-tuimeldakraam preSelect

 

topSafe dakramen

Bij het ontwerpen van het veilige dakraam, hebben we het concept van inbraakbeveiliging naar een hoger niveau getild. Naast het gebruik van het inbraakwerende topSafe constructiesysteem is het dakraam uitgerust met een beveiligingssysteem tegen demontage van het glas en een afsluitbare handgreep. Onze 'veilige dakramen' hebben geen extra sloten nodig en zijn daarom esthetisch verantwoord en functioneel effeciënt. 


Afsluitbare handgreep - FAKRO
FAKRO afsluitbare handgreep

FAKRO topSafe dakraam

 

 

Buitenzonwering

De FAKRO elektrische buitenzonwering is zeer gemakkelijk in gebruik. Het is elektrisch bedienbaar met een afstandsbediening, zodat u zelf kan bepalen hoeveel licht u op dat moment binnen wilt hebben. Volledig dicht of open of juist op een gewenste positie vastzetten, het kan allemaal. De Solar variant van de buitenzonwering is volledig automatisch en wordt aangestuurd op basis van de hoeveelheid zonlicht dat er buiten is.

 

FAKRO Solar buitenzonwering