Ventilatie in dakramen FAKRO

Ventilatie zorgt voor een gezond leefklimaat

Ventilatierooster V40P - FAKRO dakraam

Hoe beter een woning geïsoleerd is, hoe belangrijker het is om die woning goed te ventileren. Warme lucht bevat een hoog vochtigheidsgehalte. Dit vocht moet gedoseerd en structureel weer worden afgevoerd, anders ontstaat er een grote kans op schimmelvorming in de woning of het gebouw. Bovendien is het van belang dat een leef- of werkruimte comfortabel aanvoelt, wil iemand er prettig in kunnen verblijven. Kortom, een structurele aanvoer van verse lucht is enerzijds belangrijk voor het creëren van een luchtstroom, waardoor vocht kan worden opgenomen en afgevoerd. Anderzijds is frisse lucht nodig voor een prettig leefcomfort.

Het ventilatierooster is slim en esthetisch weggewerkt in de bovendorpel. 

 

Ventilatierooster

ventilatierooster in dakraam - FAKRO

FAKRO's ventilatieroosters zijn slim en functioneel in ontwerp. De ventilatiesleuf in de bovendorpel maakt niet alleen een hoge capaciteit aan luchtverversing mogelijk, maar is ook continu regelbaar. We hebben zelfs zelfregelende ventilatieroosters die capaciteiten behalen van wel 13,2 l/s bij 1pa.

De ventilatieroosters zijn zo ontworpen, dat ze vrijwel niet zichtbaar zijn. Dat is wel zo slim, praktisch en doeltreffend.

Kierstand
Naast het ventilatierooster is het bij FAKRO dakramen ook mogelijk om de dakramen in een kierstand te zetten. Dakramen met een handgreep zijn namelijk in de sluitkom voorzien van twee kierstanden, zodat je extra frisse lucht in je woning krijgt.