Snelle montage - dakramen FAKRO

Snelle montage

Een goede installatie is van groot belang voor de duurzaamheid van een FAKRO dakraam. Al meer dan 10 jaar gebruikt FAKRO montagebeugels die ervoor zorgen dat dakramen precies op dakspanten of panlatten passen.

Ze kunnen op drie specifieke inbouwdieptes geïnstalleerd worden. Deze diepten zijn op de dakramen terug te vinden met de letters N, V en J:

  • Verhoogd = groeve N
  • Standaard = groeve V
  • Verdiept = groeve J


Verhoogde montage - N

Snelle montage - FAKROVerhoogde dakraaminstallatie op niveau N (3 cm hoger dan standaard inbouwdiepte) in combinatie met een Thermo gootstuk zorgt ervoor dat het dakraam hoger zit in de daklijn. Bij slecht weer presteren de op deze manier geïnstalleerde dakramen beter, specifiek in situaties met sneeuw.
 

Verdiepte montage - J

Door het dakraam dieper in het dak te monteren (niveau J - 3 cm lager dan standaard), verkleint dat het warmteverlies. Het verbeterde design is vooral zichtbaar in combinatie met leistenen of vlakke dakpannen. Het kan een significant effect hebben bij toepassing in monumentale gebouwen. Met het gebruik van de speciale XDK isolatiegootstukken is een snelle en correcte isolatie rondom het dakraam mogelijk. 

Simpel, efficiënt en flexibel.

 

Montagemogelijkheden

Installatie op dakspanten

Montage op dakspanten - FAKRO

Installatie op panlatten

Montage op panlatten - FAKRO

 

Drie inbouwdiepten

Installatie op +3 cm - N

Montaż na głębokości +3cm

Installatie op 0 cm - V

Montaż na głębokości 0cm

Installatie op -3 cm - J

Montaż na głębokości -3cm