Winterklaar met FAKRO - isolatie, ventilatie, onderhoud

Winterklaar tips

Maak je huis winterklaar. Je kunt zelf een hoop doen om het ook tijdens de winter aangenaam in huis te hebben. Wij helpen je met een aantal slimme tips om je zolder te isoleren, ventileren en bijvoorbeeld je dakraam te onderhouden. En hoe je nog meer daglicht binnenhaalt, zodat je ook in de winter kan blijven genieten van 't mooist licht in huis. Wat kan je zelf doen? Wij laten het je op deze pagina zien.
 

 Goede isolatie

 Gezonde ventilatie

 Veiligheid met inbraakwerend topSafe-systeem

 Eenvoud in onderhoud

 Daglicht
 

Tip #1: Goede isolatie

Kou komt vaak naar binnen via deuren, ramen en kieren. Heb je een slecht geïsoleerde ruimte, dan verlies je in de winter veel warmte en heb je last van koude tocht in huis. Rob laat je in deze korte video zien wat je hier zelf tegen kunt doen.
 

 

 

Tip #2: Gezonde ventilatie

Goede ventilatie is belangrijk. Ook in de winter. Ventilatie zorgt voor de afvoer van vocht en vervuilde lucht. En voor de aanvoer van frisse licht. Doe je dit niet, dan kan je last krijgen van schimmel in huis en van gezondheidsklachten. Rob laat je in deze korte video zien wat je hier zelf tegen kunt doen.
 

 

 

Tip #3: Veiligheid met inbraakwerend topSafe-systeem

De meeste inbraken vinden plaats tijdens de herfst- en wintermaanden. Maak het inbrekers niet te makkelijk. Sluit bijvoorbeeld deuren en ramen en laat licht aan als er niemand thuis is. Rob laat je nog meer handige veiligheidstips zien in deze video en wat jij zelf kunt doen.
 

 

 

Tip #4: Eenvoud in onderhoud

Een dakraam dat goed onderhouden is, gaat langer mee. En het mooie is: je kunt het gemakkelijk zelf doen. Vooral in de winter heb je te maken met bladeren en ander vuil rondom het dakraam. Het is het beste om bladeren en vuil te verwijderen. Deze en andere handige tips laten we je binnenkort in een korte video zien. Nieuwsgierig naar wat je nu al zelf kunt doen? Klik dan op onderstaande knop voor een aantal praktische tips.
 

 Verwijder bladeren, ijs en sneeuw rondom het dakraam

 Werk de laklaag bij

 Smeer de scharnieren
 

 

 

Tip #5: Natuurlijk daglicht

Daglicht geeft energie en heeft een positieve invloed op bijvoorbeeld je humeur en concentratie. In de wintermaanden zijn we meer binnen dan buiten. Het is dan fijn om in huis zo veel mogelijk natuurlijk licht te hebben. Rob laat je zien hoe je dat en meer kunt doen.