Veiligheid met FAKRO dakramen

Veilig leven onder het dak

In je eigen woning moeten jij en je gezin je natuurlijk veilig voelen. Als leverancier van dakramen vinden wij het belangrijk dat het dak boven je hoofd zo veilig mogelijk is. Of je nou thuis bent of niet. Onze dakramen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen zorgen hiervoor. 

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Politiekeurmerk dakramen - FAKROFAKRO is de eerste dakraamleverancier in Nederland die een dakraam met Politiekeurmerk op de markt heeft gebracht. Het FT_-V U3 PK tuimeldakraam draagt het Politiekeurmerk Veilig Wonen® en is getest volgens de NEN-norm 5096. Volgens deze norm heeft de FT_-V U3 PK een inbraakwerendheid weerstandsklasse II. Daarbij is het grootste deel van het dakramen assortiment voorzien van veiligheidsklasse III.

Dit type dakraam is voorzien van drie inbraakwerende elementen:

  1. beveiligingssysteem tegen demontage van het glas;
  2. een afsluitbare klink;
  3. en het, door FAKRO zelf ontwikkelde, inbraakwerende topSafe-constructiesysteem. 


 

Uniek inbraakwerend systeem

topSafe inbraakwerend constructiesysteem - FAKROHet inbraakwerende constructiesysteem topSafe gaat op unieke wijze inbraak via het dakraam tegen. Het systeem is ingebouwd in de constructie van vrijwel alle FAKRO dakramen en zorgt ervoor dat het dakraam, zonder extra bijzetsloten, van buitenaf nagenoeg niet te openen valt. Een unieke gepatenteerde vinding. Het topSafe systeem steunt op drie belangrijke pijlers om inbraak tegen te gaan:

 

topSafe scharnieren - FAKRO


Speciaal gevormde scharnieren voorkomen dat het hout scheurt of scharnieren vervormen tijdens forceren.

 

topSafe raamkozijn - FAKRO

Metalen verstevigingselementen maken inbraak met een koevoet aanzienlijk lastiger.

 

topSafe beveiligingssysteem - FAKRO
 
De versterkte sluitkom voorkomt intrappen van de raamvleugel.