Veiligheid met FAKRO dakramen

Veilig leven onder het dak

U voelt zich graag veilig in uw eigen woning. Zowel u als u kinderen. En dat vinden wij ook belangrijk. Als leverancier van dakramen voor het hellende en platte dak, produceert FAKRO unieke producten die u een veilig gevoel geven, ook als u niet thuis bent. 
 

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Politiekeurmerk dakramen - FAKROFAKRO is de eerste dakraamleverancier in Nederland die een dakraam met Politiekeurmerk op de markt heeft gebracht. Het FT_-V U3 PK tuimeldakraam draagt het Politiekeurmerk Veilig Wonen® en is getest volgens de NEN-norm 5096. Volgens deze norm heeft de FT_-V U3 PK een inbraakwerendheid weerstandsklasse II. Daarbij is het grootste deel van het dakramen assortiment voorzien van veiligheidsklasse III.

Dit type dakraam is voorzien van drie inbraakwerende elementen: beveiligingssysteem tegen demontage van het glas, een afsluitbare klink en het inbraakwerende topSafe constructiesysteem. 

 

Uniek inbraakwerend systeem

topSafe inbraakwerend constructiesysteem - FAKROHet inbraakwerende constructiesysteem topSafe gaat op unieke wijze inbraak via het dakraam tegen. Het systeem is ingebouwd in de constructie van vrijwel alle FAKRO dakramen en zorgt ervoor dat het dakraam, zonder extra bijzetsloten, van buitenaf nagenoeg niet te openen valt. Een unieke gepatenteerde vinding. Het topSafe systeem steunt op 3 belangrijke pijlers om inbraak tegen te gaan:

 

topSafe scharnieren - FAKRO

 

Speciaal gevormde scharnieren voorkomen dat het hout scheurt of scharnieren vervormen tijdens forceren.

 

topSafe raamkozijn - FAKRO

 

Metalen verstevigingselementen maken inbraak met een koevoet aanzienlijk lastiger.

topSafe beveiligingssysteem - FAKRO De versterkte sluitkom voorkomt intrappen van de raamvleugel.