Inspiratie voor de keuken

De keuken is een ontmoetingsplaats voor het gezin, vrienden en kennissen. Een plek waar geuren en aroma's samenvloeien met gezelligheid en 'het praatje van de dag'. Oftewel, een ruimte die u wilt voorzien van voldoende daglicht én een aangenaam binnenklimaat. 


Laat 't mooiste licht binnenvallen

Daglicht dat van boven de woonruimte binnenvalt is het allermooist. De kleuren en materialen in de keuken lichten er op natuurlijke wijze van op. Het zorgt voor warmte, sfeer en comfort. Om 't mooiste licht in de keuken binnen te halen is een daglichtoplossing van FAKRO ideaal. Denk bijvoorbeeld aan een of meerdere dakramen voor in het hellende dak of een lichtkoepel of platdakraam voor in het platte dak. Laat je inspireren door de mogelijkheden.

 

Inspiratie keuken met daglicht - FAKRO 't mooiste licht

 

Inspiratie keuken met daglicht - FAKRO 't mooiste licht

 

 

Je eigen stijl

Elk interieur heeft een eigen, persoonlijke stijl die veelal te zien is in de eet- en woonkamer van een huis. Maar ook de keuken is een ruimte die hierbij hoort. Keukens zijn er in alle soorten en maten, kleuren en materialen. Zo kan je kiezen om de stijl van de keuken voort te laten komen uit de woonkamer, bijvoorbeeld in het geval van een open woonruimte. Je kan het ook een eigen stijl meegeven als het niet direct in verbinding staat met andere leefruimtes. Voor het creëren van eenheid en rust in huis is een zelfde stijl met dezelfde materialen aan te raden. Heeft het interieur een moderne, strakke en witte uitstraling, kies dan ook voor witte elementen in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan witte keukenkastjes, die met een hoogglans afwerking ook nog eens het binnenkomende daglicht weerkaatsen in de rest van de eet- en woonkamer. 
 

Inspiratie keuken met daglicht - FAKRO 't mooiste lichtFoto: FAKRO onderhoudsvriendelijk tuimeldakraam
Inspiratie keuken met daglicht - FAKRO 't mooiste licht

 

Inspiratie keuken met daglicht - FAKRO 't mooiste licht

 

Open keuken

Om zoveel mogelijk daglicht in de keuken te laten vallen, is het creëren van een open keuken een ideale oplossing. De keuken staat zo in een goede verbinding met de eet- en woonkamer en heeft geen afgesloten karakter. Hierdoor valt er niet alleen in de keuken, maar ook in de rest van de ruimte meer daglicht naar binnen. Het open karakter zorgt daarnaast voor meer betrokkenheid met alle activiteiten die in huis plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan het praten met tafelgasten of het doornemen van de dag met het gezin.
 

Keuken inspiratie met daglicht en dakramen - FAKRO 't mooiste lichtFoto: FAKRO walkable platdakraam

 

Keuken inspiratie met daglicht via dakramen - FAKRO 't mooiste licht

 

Keuken inspiratie met daglicht via dakramen - FAKRO 't mooiste licht

 

Bekijk de FAKRO inspiratiebrochure