Inspiratie voor de kinderkamer

De kinderkamer, de ruimte waar jouw kind zijn of haar energie kwijt kan, gezellig speelt met anderen maar ook heerlijk uit kan rusten. Om het voor jouw kind zo aangenaam mogelijk te maken, is het belangrijk dat er in deze ruimte zoveel mogelijk daglicht binnenkomt. Natuurlijk licht zorgt namelijk voor extra energie en het prikkelt je fantasie. 


Creëer speelruimte met 't mooiste licht

Licht dat van boven de kinderkamer binnenvalt is het allermooist. De kleuren en materialen lichten er op natuurlijke wijze van op. Het zorgt voor warmte en sfeer en maakt van de kinderkamer een comfortabele speelruimte voor jouw kind. Een daglichtoplossing van FAKRO is ideaal om ’t mooiste licht in de kinderkamer binnen te halen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een of meerdere dakramen voor in het hellende dak, maar ook aan een lichtkoepel of platdakraam voor in het platte dak. Laat je inspireren door de mogelijkheden. 
 

Inspiratie kinderkamer met dakramen
Inspiratie kinderkamer - meer natuurlijk licht met dakramen

 

Inspiratie kinderkamer - extra ruimte

Foto: FAKRO tuimeldakraam met verduisterend rolgordijn
 

Zorg voor licht en rustige kleuren

Doordat het speelgoed en de meubels in een kinderkamer vaak al kleurrijk genoeg zijn, is het fijn om de basis een beetje rustig te houden met een lichte kleur verf. Door de lichte kleur en het binnenvallend daglicht lijkt de kinderkamer optisch groter. Gebruik voor de inrichting van de kinderkamer ‘slimme meubels’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bankje die als extra slaapplek gebruikt kan worden, een stoeltje of krukje als nachtkastje of een matrasje op de speelgoedkist, zodat deze ook als bank gebruikt kan worden. Laat meer natuurlijk licht binnenvallen door een dakraam of lichtkoepel te plaatsen. Daglicht zorgt namelijk voor extra energie en het stimuleert ook de creativiteit van een kind.
 

Inspiratie voor de kinderkamer - comfort verhogen

 

Inspiratie kinderkamer - meer natuurlijk daglicht

 

Inspiratie kinderkamer - meer natuurlijk licht met dakramenFoto: FAKRO dakramen voor passiefhuis
 

Bescherming is ook belangrijk

Naast dat er voldoende licht de kinderkamer binnenvalt, is het natuurlijk ook van belang dat het veilig is voor je kind. Zo kan oververhitting van de kamer in de zomerperiode zeer onprettig zijn. Dit is echter eenvoudig te voorkomen door het gebruik van de binnen- en buitenzonwering van FAKRO. De zonwering kan gebruikt worden voor verduistering of decoratie, maar vooral ook als bescherming tegen de warmte.
 

Inspiratie kinderkamer - comfort verhogenFoto: FAKRO tuimeldakraam met verduisterend rolgordijn