Inspiratie voor de slaapkamer

In je slaapkamer wil je tot rust komen en heerlijk kunnen slapen. Dan doe je dat natuurlijk het liefst in een sfeervolle en rustgevende omgeving. Heb je hierbij al eens gedacht aan de zolder, een ideale ruimte voor een knusse en gezellige slaapkamer. Omdat de zolder een eigen verdieping is, geniet je hier van alle rust en kan je jezelf weer opladen voor een nieuwe dag. 


Geniet van 't mooiste licht

Licht dat van boven de slaapkamer binnenvalt is het allermooist. De kleuren en materialen lichten er op natuurlijke wijze van op. Het zorgt voor warmte en sfeer en maakt van jouw slaapkamer een comfortabele leefruimte. Om te kunnen genieten van 't mooiste licht in de slaapkamer is een daglichtoplossing ideaal. Dit kan een lichtkoepel of platdakraam zijn voor in het platte dak of een tuimeldakraam voor in het hellende dak. Er zijn veel oplossingen mogelijk.

 

FAKRO dakkapel - inspiratie voor de slaapkamer

Zorg voor licht en kleur

De slaapkamer is een plek waar je heerlijk tot rust wilt komen. Daar kan je met licht en kleur ideaal op inspelen. Kies voor de muren en vloer bijvoorbeeld voor natuurlijke en lichte basiskleuren. Gebruik voor de inrichting van de kamer diverse accessoires van verschillende kleuren (basis en accentkleuren), texturen (zacht, structuur) en materialen (stof, hout, metaal). Combineer deze en wissel het af voor een geheel eigen sfeer. Laat daarnaast ook voldoende daglicht in de slaapkamer binnenvallen door bijvoorbeeld een dakraam of lichtkoepel. Daglicht bepaalt voor een groot deel je stemming en gevoel. Ochtendlicht maakt dat je energie gaat stromen, zodat je klaar bent voor een nieuwe dag.

 

Inspiratie slaapkamer met schuin dak - dakramen FAKRO van 't mooiste licht
 

Inspiratie slaapkamer - 't mooiste licht creëer je samen met dakramen van FAKROFoto: FAKRO tuimeldakraam

 

Slaapkamer inspiratie - slapen onder het platte dak - lichtkoepel FAKROFoto: FAKRO platdakraam

 

Slaapkamer inspiratie - licht, kleur en sfeer in de slaapkamer - FAKRO dakramen

 

Goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk voor ons lichaam. Het geeft ons weer energie om aan een nieuwe dag te beginnen. Daarbij helpt het heel goed om ervoor te zorgen dat de slaapkamer donker is, zeker in het zomerseizoen als het langer licht blijft. Door in een donkere ruimte te verblijven aan het einde van een dag, maakt je lichaam het stofje melatonine aan wat ervoor zorgt dat je goed kan slapen. Tijdelijk minder of geen zonlicht is eenvoudig te realiseren door het toepassen van verduisterende raamdecoratie of zonwering. Het biedt tegelijkertijd ook bescherming tegen warmte wanneer de zon schijnt.

 

Slaapkamer inspiratie - dakramen voor het binnenhalen van daglicht - FAKROFoto: FAKRO tuimeldakraam

 

Inspiratie slaapkamer met dakramenFoto: FAKRO tuimeldakraam

 

Bekijk de FAKRO inspiratiebrochure