Inspiratie voor de woonkamer

De woonkamer is een ruimte waar volop geleefd wordt en waar je de meeste tijd doorbrengt. Het is van belang om hier een comfortabele leefruimte van te maken waar zoveel mogelijk daglicht naar binnen komt. 


Haal 't mooiste licht binnen

Licht dat van boven de woonruimte binnenvalt is het allermooist. De kleuren en materialen lichten er op natuurlijke wijze van op. Het zorgt voor warmte, sfeer en comfort in jouw woonkamer. Om 't mooiste licht in de woonkamer binnen te halen is een daglichtoplossing van FAKRO ideaal. Denk bijvoorbeeld aan een of meerdere dakramen voor in het hellende dak, maar ook een lichtkoepel of platdakraam voor in het platte dak. Laat je inspireren door de mogelijkheden.

 

FAKRO dakramen - inspiratie voor de woonkamer

 

 

Woonkamer inspiratie FAKRO - daglicht binnen via dakramen

 

 

Extra veel licht

Licht en verse lucht in huis hebben een positief effect op onze gezondheid. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk daglicht naar binnen te laten komen. Maak gebruik van alle oppervlakken die je in huis hebt, dus niet alleen de gevelmuren, maar ook het platte of schuine dak. Heeft de woning  bijvoorbeeld een aanbouw met een plat dak, dan is het eenvoudig om extra veel licht binnen te halen via bijvoorbeeld een lichtkoepel of platdakraam. Heeft de aanbouw een schuin of hellend dak, of bevindt de woonkamer zich op een zolder, dan is een dakraam een goede oplossing. Zo valt er nog meer natuurlijk daglicht in de ruimte.

 

Woonkamer inspiratie - FAKRO dakramen en veel daglicht

 

Woonkamer inspiratie - extra daglicht door FAKRO platdakraam in aanbouwFoto: FAKRO walkable platdakraam

 

Inspiratie woonkamer met dakramen van FAKRO voor veel daglichtFoto: FAKRO uitzet-tuimeldakraam preSelect

 

Inspiratie woonkamer - daglicht via FAKRO dakramenFoto: FAKRO balkondakraam

 

 

Aankleding en kleur

Geniet binnen net zoveel van natuurlijk licht als dat je dit buiten kunt doen. We besteden tegenwoordig aardig wat tijd in huis, dus het is belangrijk om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten. En als het eenmaal binnen is, dan wil je het ook op op alle plekken kunnen zien. Heb je een donkere hoek in de kamer, probeer er dan voor te zorgen dat er niks in de weg staat van de lichtinval. Staat er iets wat deze lichtinval blokkeert, zoals een plant, een kast of meubel, zet deze dan op een andere plek in de woonkamer. Wil je het binnenkomende daglicht versterken, plaats dan een spiegel aan de wand. Een spiegel weerkaatst namelijk het licht de ruimte in. Zo helpen lichte kleuren op de muren en vloer hier ook bij. Donkere kleuren werken als spons en absorberen daglicht, terwijl lichte kleuren ze juist weerkaatsen. Liever niet teveel lichte kleuren? Zorg dan voor een goede balans tussen licht en donker. Zo geniet je optimaal van 't mooiste licht in de woonkamer.

 

Woonkamer inspiratie - FAKRO dakramen voor extra veel daglichtFoto: FAKRO tuimeldakraam met verhoogde tuimelas

 

Woonkamer inspiratie met daglicht via dakramen van FAKROFoto: FAKRO tuimeldakramen met verhoogde tuimelas en benedenlicht

 

Bekijk de FAKRO inspiratiebrochure