FAKRO dakramen - advies

Dakraam advies

U heeft een zolderruimte beschikbaar en wilt hier (extra) daglicht toelaten. Maar welk dakraam is hier nu het meest geschikt voor? En welk dakraam past bij u? Wij helpen u graag met een advies. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende FAKRO dakramen met uitleg wat u met het dakraam kan. Via het zijaanzicht ziet u hoe u het specifieke dakraam thuis zal ervaren in uw eigen woning. Voor elke behoefte is er wel een dakraam beschikbaar. Kies het dakraam dat het beste aansluit op uw (woon)wensen.

Wilt u de dakramen eigenhandig ervaren? Dan nodigen wij u uit om een bezoek te brengen aan onze showroom in Groesbeek. Onze adviseurs verwelkomen u graag en helpen u met een passend advies. Maak snel een afspraak.
 

    

 

Overzicht van FAKRO dakramen

 

Typen dakramen - FAKRO Tuimeldakraam

Tuimeldakraam
 

Het tuimeldakraam is het populairste dakraam. Het tuimelt in het midden en heeft een bediening aan de onderzijde, zodat u het raam makkelijk kunt openen. Natuurlijke ventilatie, verhoogde veiligheid, hoge energiebesparing, meer licht en hoog bedieningsgemak zijn unieke eigenschappen van FAKRO dakramen.

Het tuimeldakraam is ook beschikbaar in een onderhoudsvriendelijke, politiekeurmerk Veilig Wonen, retro en passiefhuis variant. Elektrische bediening is mogelijk en het is in meerdere afmetingen verkrijgbaar.

Dakraam advies - Tuimeldakraam FTP-V FAKRO

Lees meer over dit dakraam

Typen dakramen - FAKRO Tuimeldakraam met verhoogde tuimelas

Tuimeldakraam met verhoogde tuimelas

Het tuimeldakraam met verhoogde tuimelas tuimelt boven het middengedeelte van het dakraam. Zo kunnen ook lange mensen gemakkelijk onder het dakraam staan. Het beschikt over een onderbediening, zodat u makkelijk het raam opent. Het onderste deel van de vleugel dient als tuimelgedeelte en het bovenste deel zorgt voor extra lichtinval.

De ventilatieroosters in het dakraam zorgen voor een fijn binnenklimaat. Het zelfregelende rooster zorgt ervoor dat u een continue, maar gecontroleerde toevoer van verse lucht binnen ervaart.

Dakraam advies - Tuimeldakraam met verhoogde tuimelas FAKRO

Lees meer over dit dakraam

Typen dakramen - FAKRO Tuimeldakraam met verhoogde tuimelas en benedenlicht

Dakraam met verhoogde tuimelas en benedenlicht

Het tuimeldakraam met verhoogde tuimelas en benedenlicht heeft twee raamvleugels in één kozijn. Het zorgt voor een optimaal uitzicht en extra veiligheid dankzij de gelamineerde beglazing in de onderste vleugel. De bovenvleugel gebruikt u als een tuimeldakraam, waarbij de tuimelas zich boven de helft van de raamhoogte bevindt. De benedenvleugel is vast. 

Dit tuimeldakraam is door de onderbediening gemakkelijk te openen op twee kierstanden. Zo geniet u nog steeds van een aangename ventilatie, zonder teveel koude lucht. 

Dakraam advies - FAKRO Tuimeldakraam met verhoogde tuimelas en benedenlicht

Lees meer over dit dakraam

 

FAKRO uitzet-tuimeldakraam

Uitzet-tuimeldakraam

Het uitzet-tuimeldakraam heeft een functioneel ontwerp met een schuifschakelaar in het kozijn. Hiermee kiest u zelf in welke stand u het dakraam opent: tuimelstand of uitzet-tuimelstand. Omzetten gaat gemakkelijk en snel wanneer het dakraam open is. Ervaar een vergrote doorloopruimte tot aan de rand van het dakraam in de uitzet-tuimelstand.​

Gebruik de tuimelfunctie om uw dakraam eenvoudig te reinigen en om de buitenzonwering te gebruiken.

Dakraam advies - FAKRO uitzet-tuimeldakraam

Lees meer over dit dakraam

FAKRO uitstapdakraam

Uitstapdakraam

Met het uitstapdakraam heeft u gemakkelijk en veilig toegang tot uw dak. Via het dakraam komt er voldoende daglicht in de ruimte binnen en het kan gelucht worden. Dit dakraam opent net als een deur: naar rechts of links, tot een maximale hoek van 90°. Hiervoor zijn speciale handgrepen beschikbaar. Stap eenvoudig het dak op.

Breidt het uitstapdakraam uit met een van de vele soorten FAKRO binnenzonwering. Kies een kleur die past bij uw interieur.

Dakraam advies - FAKOR uitstapdakraam

Lees meer over dit dakraam

FAKRO balkondakraam

Balkondakraam

Met het balkondakraam creëert u meer ruimte in bijvoorbeeld uw woning. Het dakraam bestaat uit twee vleugels, waarbij de bovenste vleugel als een uitzetdakraam geopend wordt met de makkelijk bedienbare handgreep aan de onderzijde. De onderste vleugel klapt naar voren tot in een verticale positie. De open vleugels vormen samen een balkon in uw kamer.

Het bovenste raam is gemakkelijk te reinigen door het te vergrendelen bij een kanteling van 180º.

Dakraam advies - FAKRO balkondakraam

Lees meer over dit dakraam

 

FAKRO elleboograam

Elleboograam

De elleboogramen zijn geschikt voor verticale gevelwanden. In combinatie met een dakraam naar keuze zorgt dit type raam voor een vergroot uitzicht.

Dakraam advies - FAKRO elleboograam

Lees meer over dit dakraam